Vandersanden

Vandersanden

Vandersanden is de grootste Belgische producent van handvormgevelstenen.
Drie productie-eenheden in België (Spouwen, Lanklaar en Hekelgem) zorgen samen voor een productiecapaciteit van 1 miljoen stenen per dag. Na een joint-venture met het nederlandse Huwa Baksteen, HuwaVandersanden genaamd, worden in Nederland gevelstenen geproduceerd in 3 fabrieken, nl. Hedikhuizen, Spijk en Angeren. In Nederland is er een productiecapaciteit van 250 miljoen stenen/dag.

Kwaliteit voor het leven

Al onze stenen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen bevestigd in de meeste Europese Kwaliteitslabels waaronder het CE-label, het Benor-merk, het Duitse berwachung-certificaat, het Nederlandse Bouwstoffenbesluit en Iso 9002. De stenen zijn gekenmerkt door hun hoge druk- en vorstweerstand maar ook door een grote maatvastheid, perfect vochtgedrag, het ontbreken van uitbloeiingen.

Veelzijdigheid in kleuren is onze troef

Het uitgebreide kleurengamma van Vandersanden is onderverdeeld in 6 stijlreeksen. U kan hierdoor op een gerichte manier uw bouwstijl met de juiste gevelsteen accentueren en de intrinsieke sfeer van uw woning versterken

Finesse: zacht genuanceerde pasteltinten

Présence: meer genuanceerde en karaktervolle kleuren

Nostalgie: verouderde gevelstenen die erg veel lijken op authentieke recuperatiestenen en vervaardigd worden volgens een unieke procedure.

Attitude: strakke, uniforme kleuren die ook perfect kunnen gecombineerd worden

Impulse: de nieuwste trendy gevelstenen met strakke basiskleuren en gedurfde nuances

Impulse: Select: een exclusieve selectie van diepe, strakke kleuren

Het ruime aanbod aan kleuren en stijlen. Voor een volledig overzicht met fotografisch materiaal en technische specificaties kan u altijd terecht op www.vandersanden.be of in één van de 2 ruime toonzalen te Spouwen(Bilzen) of Lanklaar(Dilsen).

Kiezen voor creativiteit en kwaliteit

Een rijke traditie in het vervaardigen van handvormgevelstenen staat borg voor kwaliteit, schoonheid en innovatieve ideeën. Vandersanden kan buigen op bijna 80 jaar ervaring en know-how en maakt gebruik van de modernste technieken en productie-installaties.

Architectenservice

Speciaal voor architecten zijn er enkele hulpmiddelen geprogrammeerd op de website die het opzoeken van informatie en het uitwerken van ontwerpen extra gemakkelijk maken en zo kostbare tijd doen besparen. De volgende items kan men onmiddellijk downloaden:

Structuren om in uw 3D programma te verwerken (mappings):

  • Elke gevelsteen wordt in 4 voegkleuren weergegeven
  • Technische fiche van alle gevelstenen
  • Technische fiche van de profielstenen
  • Verwerkingsadvies

Voor de architectenservice kan u steeds terecht op www.vandersanden.be

Wenst u meer informatie over Vandersanden?

Ga naar de website